. 4 tepsi pogácsához: 60 dkg liszt,25 dkg zsir,so,3 dkg élesztő.1,5 dl tej,1 db kocka cukor,2 dl tejfől,1 db tojás 1 tojás a kenéshez.
A kimért lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. A megkelt élesztős-tejes keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, jól kigyúrjuk. A nyers tésztát nyújtsuk kb. 0.5 cm-re, és kisméretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tepsibe téve 30-40 percet pihentessük, felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és tegyük 200 ºC-ra előmelegített sütőbe. 10 percig süssük 200 ºC-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 ºC-ra, és így süssük a pogácsát további 15-20 percig. Amikor elkészültek, szép aranybarnának kell lenniük, közben a belsejük is megsül.
Tészta Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, tehát ha ebédre készítjük a tésztát, reggel vegyük ki a tojást a hűtőből. A lisztet kiszórjuk a munkafelület...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis lábosban langyosítsuk meg a tejet. Keverjük össze a lisztet, a vizet, a vajat, a mézet, az élesztőt, a sütőport és a sót a konyhai robotgép táljában. A dagasztókarral magas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű