menu

Családireceptkönyv.hu

Zsíros pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



. 4 tepsi pogácsához: 60 dkg liszt,25 dkg zsir,so,3 dkg élesztő.1,5 dl tej,1 db kocka cukor,2 dl tejfől,1 db tojás 1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:



A kimért lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. A megkelt élesztős-tejes keveréket hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, jól kigyúrjuk. A nyers tésztát nyújtsuk kb. 0.5 cm-re, és kisméretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tepsibe téve 30-40 percet pihentessük, felvert tojással kenjük meg a tetejüket, és tegyük 200 ºC-ra előmelegített sütőbe. 10 percig süssük 200 ºC-on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 ºC-ra, és így süssük a pogácsát további 15-20 percig. Amikor elkészültek, szép aranybarnának kell lenniük, közben a belsejük is megsül.

Zsíros pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Papp Gina
Lángos a'la Marika mama
Lángos a'la Marika mama

Egybegyúrom a hozzávalókat, és forró olajban kisütöm Olajos tálban egy hűtőben tárolva eláll, akár egy hétig is!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Csőben sült spenótos tészta
Csőben sült spenótos tészta

A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A fagyasztott spenótot felolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Quesadillas mexikói pizza
Quesadillas mexikói pizza

A tészta hozzávalót elkeverjük, lisztezett deszkán kb 5-6 percig gyúrjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk. Ha ez megvan akkor10 részre osztjuk és kis korongokat formálunk belőle. Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Forrázott, kefires palacsinta
Forrázott, kefires palacsinta

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk