20-25 dkg száraztészta /metélt, spagetti, vagy ami van/
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt /trappista, ementáli, vagy ami van/
1-2 kanál olaj
só
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm.
A szalonnát kiszedem a zsírból, majd hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel elkeverem és felforrósítom. Ebbe szedem a megfőtt tésztát, majd néhányszor megkeverve felforrósítom. Tányérra szedem, teszek rá tejfölt, megszórom sajttal és a kisült szalonnakockákkal, majd néhány másodpercig a mikróban is átmelegítem.
A mikrózás elmaradhat, ha elég meleg a tészta tálaláshoz.
Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a most...
Elkészítési idő:Bodzavirágot sűrű palacsinlatésztába mártani és olajon megsütni.
Elkészítési idő:Ezt keverd össze. A fehérjéket kemény habbá verjük fel és óvatosan fakanállal elvegyíteni a túróval. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Vizes kézzel golyókat formáztam, kiraktam vele a k...
Elkészítési idő: