20-25 dkg száraztészta /metélt, spagetti, vagy ami van/
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt /trappista, ementáli, vagy ami van/
1-2 kanál olaj
só
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm.
A szalonnát kiszedem a zsírból, majd hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel elkeverem és felforrósítom. Ebbe szedem a megfőtt tésztát, majd néhányszor megkeverve felforrósítom. Tányérra szedem, teszek rá tejfölt, megszórom sajttal és a kisült szalonnakockákkal, majd néhány másodpercig a mikróban is átmelegítem.
A mikrózás elmaradhat, ha elég meleg a tészta tálaláshoz.
70 perc Az élesztőt simára keverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat és a sót. Alaposan összedolgozzuk, majd letakarva fél órát pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A sampion gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk. 2.A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, 3.Rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott pár petre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük. A mazsolát rumban megáztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű