1/2 kg csirkemell filé, 40-50 dkg orsó tészta, fokhagyma, tejföl, sajt, liszt, 2.5 dl főzőtejszín, olaj, só, bors, paradicsom.
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kb 1 púpos ek liszttel megszórjuk és felöntjük a főzőtejszínnel, majd összefőzzük.
A tésztát sós vízben kifőzzük. ezután a tésztát összekeverjük a tejszínes csirkével.
Egy kivajazott hőálló edénybe borítjuk, ízlés szerint apróra összevágott paradicsomot keverünk hozzá.
Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a sajt rápirul.
Görög vagy bolgár fűszerkeveréket is tehetünk bele.
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kéts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot felmelegítjük, és addig hagyjuk főni, amíg a felesleges víz el nem párolog alóla. Ha friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy fazékban sós vizet forralunk, és haraphatóra (al dente) főzzük benne a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszemelegítjük a tejet a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puha vajat és a felfuttatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű