menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós Borjúkötél


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ősi magyar kalácsfajta, rohadt finom. Persze kemencében megsütve az igazi, de azért tepsiben is egészen jó.

Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt 1 tojás
20 dkg vaj (Fontos, hogy ne margarint használj!)
2 dl tejföl,
2 kiskanál só
5 dkg élesztő ( 2 dl tej , egy teáskanál cukor a felfuttatáshoz)
1dl olaj.
Az öntethez:
6 db tojás
4 dl tejföl
kiskanál só
20 dkg juhtúró (ki fogom próbálni tehéntúróval is, mert van aki nem csipí a juhtúrót).
A mártáshoz:
Tejföl és áttört fokhagyma, kívánt mennyiségben. Egy deci tejfelhez egy nagyobb gerezd fokhagymát nyugodtan lehet tenni.

No akkor: lágy kalácstésztát dagasztunk, amikor kész, ráöntjük az olajat, felemelgetjük a tésztát, hogy alulra is menjen olaj. Konyharuhával letakarva egy órát pihentetjük meleg helyen (nem tűző napon!). A megkelt tésztából hosszú csíkokat sodrunk a kezünkkel, kettőbe hajtjuk és megfonjuk. Egyszerű, gyakorlatilag meg kell tekerni a két szárat egymás körül, de nem túl szorosan, hogy az öntet bele tudjon folyni a fonatok közé. A “borjúköteleket” kis távolságra egymástól betesszük a tepsibe (az a jó, ha összekelnek) és leöntjük az öntettel. Megsütjük, felszeleteljük és fokhagymás tejfölbe tunkolgatva megesszük.

Elkészítés:


https://siglikonyhaja.wordpress.com/2010/05/04/borjukotel/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Villámgyors hacsapuri
Villámgyors hacsapuri

A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SPAGETTI EMILIANA
SPAGETTI EMILIANA

A bacon szalonnát apróra felkockázom és az olajon odateszem pirítani. A vöröshagymát is apróra darabolom, hozzáadom és együtt pirítom. Nagyon szeretem az ilyen jellegű ételeket wok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Paradicsomos vöröslencse-ragu
Paradicsomos vöröslencse-ragu

A hagymát és a répát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd olívaolajon pároljuk. Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a lencsét, fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Amikor a l...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Felhőlángos
Felhőlángos

Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sütőporral és túróval, fűszerrel kikeverjük, fehérjét kemény habbá, összekever és kis tárcsákat formázva sütőpapíron.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk