Családireceptkönyv.hu

Fánk muffin recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




100 ml + 4 ek tej
500 g liszt
1 kocka friss élesztő (42 g)
50 g cukor
csipet só
3 tojás
150 g puha vaj
kb. 150 g baracklekvár
vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:




100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral.
A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk.
A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A lekvárt simára keverjük. A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük.
A tésztát átgyúrjuk, kb. 6 cm átmérőjű rúddá formázzuk, és 24 szeletre vágjuk.
A tésztaszeleteket munkalapon enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 tk lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük. Megkenjük a 4 ek tejjel.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 500 Ft

Fánk muffin recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Sajtos tészta sütőben sütve
Sajtos tészta sütőben sütve

A tésztát sós, olajos vízben félig megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát egy evőkanál vajon megpároljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a lisztet picit megpirítjuk a vajon, m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízgaluska.
Grízgaluska.

Úgy szoktam, amikor a levest oda teszem akkor bekeverem a grízgaluskának valót. 1 normál tojáshoz "sem csapott, sem púpozott" 3 evőkanál grízt keverek, (ha kicsi a tojás, akkor g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kolbászos Calsone
Kolbászos Calsone

A lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk