menu

Családireceptkönyv.hu

LASAGNE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg sertés darálthús
2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré
3-6 gerezd fokhagyma

majoránna
oregánó
szárított petrezselyem
őrölt feketebors
kb. 30 dkg trappista sajt
1 doboz lasagne tészta

Elkészítés:


Először bolognai mártást készítek. Felteszem a darált húst kevés vízben, aki akarja, az előtte vöröshagymát piríthat, melyen kicsit megpiríthatja a húst is és utána önti fel vízzel. Miközben a hús fől, hozzáadom ízlés szerint az olasz fűszerezést, 3-6 gerezd fokhagymát egészben, oregánót, majorannát, szárított petrezselymet, őrölt feketeborsot és sót, majd ebben az ízesített főzővízben készre főzöm a húst. Ha van otthon puhább paradicsom, akkor azt is belekockázom héjastól, hogy ne menjen kárba.
A darált hús rövid időn belül megpuhul, ekkor fogok 1-2 nagyobb konzerv paradicsompürét (Kofa), vagy 1 doboz sűrített paradicsomot. A lényeg, hogy paradicsomon és són kívül mást ne tartalmazzon (a konzervben lévő sót is bele kell számítani a sózáskor!). A paradicsompüré hozzáadása után még rövid ideig alacsonyabb lángon keverem a ragut, hogy a paradicsom nyersesége is eltűnjön és hogy ne égjen le a ragu.
Bolgonai mártás
A kész bolognai ragu
Miután kész a bolognai ragu, egy tepsibe merek belőle, hogy ellepje az alját. Erre helyezek 1 réteg lasagne tésztát. A tésztára bőségesen merek a raguból, ha nem lepi el mindenhol, akkor a tészta nem puhul meg és kőkemény marad.
Bolgonai mártás tepsiben
A tepsi aljára ragut merek
Lasagne tészta tepsiben
Az első sor lasagne tészta
A ragut ismét egy réteg lasagne tészta követi, majd azt raguval fedem le, melyre ismét tészta, ezt addig folytatom, míg el nem fogy a bolognai.
A lasagne rétegei a tapsiben
Váltakozva ragu, tészta, ragu, tészta adja a következő rétegeket
A legutolsó réteg lasagne tésztára még bőségesen merek az utolsó adag bolognai raguból, majd kb. 30 dkg reszelt trappista sajttal szórom meg. 200 fokos sütőbe teszem és addig sütöm, míg a tészta meg nem puhul.
Lasagne sütés előtt
A legutolsó tésztaréteget jól bevonom a bolognaival
Trappista sajt a lasagne tetején
Kb. 30 dkg reszelt trappistával szórom meg
Tálaláskor óvatosan felkockázom a tepsiben lévő lasagne-t, hogy ahogy kiveszem a kockát, az ne csússzon szét. Azonnal fogyasztható.
Egy tepsi lasagne

 LASAGNE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos sajtos tészta a sütőből!
Húsos sajtos tészta a sütőből!

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gulyáskrémes makaróni
Gulyáskrémes makaróni

Vizet engedek egy nagy fazékba, szórok hozzá sót és felteszem forrni. Amíg melegszik a tészta főzővize, előkészítem a mártás hozzávalóit. Az egymásra helyezett és már gyárilag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tócsni
Tócsni

Tócsni recept ! Őszinte leszek ,én még sosem készítettem de ígérem meg lesz . A tócsni receptet ! barátnőmtől kaptam , hogy nagyon finom . Azért meg osztanám veletek is . A krump...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Laska
Laska

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk