menu

Családireceptkönyv.hu

LASAGNE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg sertés darálthús
2 nagyobb konzerv sűrített paradicsom, vagy 1 doboz paradicsompüré
3-6 gerezd fokhagyma

majoránna
oregánó
szárított petrezselyem
őrölt feketebors
kb. 30 dkg trappista sajt
1 doboz lasagne tészta

Elkészítés:


Először bolognai mártást készítek. Felteszem a darált húst kevés vízben, aki akarja, az előtte vöröshagymát piríthat, melyen kicsit megpiríthatja a húst is és utána önti fel vízzel. Miközben a hús fől, hozzáadom ízlés szerint az olasz fűszerezést, 3-6 gerezd fokhagymát egészben, oregánót, majorannát, szárított petrezselymet, őrölt feketeborsot és sót, majd ebben az ízesített főzővízben készre főzöm a húst. Ha van otthon puhább paradicsom, akkor azt is belekockázom héjastól, hogy ne menjen kárba.
A darált hús rövid időn belül megpuhul, ekkor fogok 1-2 nagyobb konzerv paradicsompürét (Kofa), vagy 1 doboz sűrített paradicsomot. A lényeg, hogy paradicsomon és són kívül mást ne tartalmazzon (a konzervben lévő sót is bele kell számítani a sózáskor!). A paradicsompüré hozzáadása után még rövid ideig alacsonyabb lángon keverem a ragut, hogy a paradicsom nyersesége is eltűnjön és hogy ne égjen le a ragu.
Bolgonai mártás
A kész bolognai ragu
Miután kész a bolognai ragu, egy tepsibe merek belőle, hogy ellepje az alját. Erre helyezek 1 réteg lasagne tésztát. A tésztára bőségesen merek a raguból, ha nem lepi el mindenhol, akkor a tészta nem puhul meg és kőkemény marad.
Bolgonai mártás tepsiben
A tepsi aljára ragut merek
Lasagne tészta tepsiben
Az első sor lasagne tészta
A ragut ismét egy réteg lasagne tészta követi, majd azt raguval fedem le, melyre ismét tészta, ezt addig folytatom, míg el nem fogy a bolognai.
A lasagne rétegei a tapsiben
Váltakozva ragu, tészta, ragu, tészta adja a következő rétegeket
A legutolsó réteg lasagne tésztára még bőségesen merek az utolsó adag bolognai raguból, majd kb. 30 dkg reszelt trappista sajttal szórom meg. 200 fokos sütőbe teszem és addig sütöm, míg a tészta meg nem puhul.
Lasagne sütés előtt
A legutolsó tésztaréteget jól bevonom a bolognaival
Trappista sajt a lasagne tetején
Kb. 30 dkg reszelt trappistával szórom meg
Tálaláskor óvatosan felkockázom a tepsiben lévő lasagne-t, hogy ahogy kiveszem a kockát, az ne csússzon szét. Azonnal fogyasztható.
Egy tepsi lasagne

 LASAGNE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Császármorzsa
Császármorzsa

A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült fánk recept
Sütőben sült fánk recept

Jelenleg itt vagy: Főoldal > Nagyi receptjei > Fánkok > Sütőben sült fánk Sütőben sült fánk recept Sütőben sült fánk Beküldve: 2016.01.11. Kategória: Fánkok Küldte: Vass Las...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagne-Matyi Éva
Lasagne-Matyi Éva

Elkészítés : A 2 kanál olívaolajat megmelegíteni, hozzáadni az apróra vágott hagymát, a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és a zúzott fokhagymát. Megdinszteljük, míg a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tortilla
Tortilla

1. A lisztet, a sót és a szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet, és addig gyúrjuk kézzel vagy dagasztjuk géppel, amíg egy könnyen gyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk