40 dkg kenyérliszt vagy finomliszt,2 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz,1 teáskanál cukor,1 teáskanál só,2 evőkanál olívaolaj
A pizzaszószhoz:
1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g),1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pizza fűszerkeverék,1 kis fej lila hagyma
De ha csak sűrített paradicsomot teszünk bele, úgy is jó, csak szórjuk meg pizza fűszerkeverékkel.
A töltelékhez:
kb. 10 dkg sonka vagy kolbász, szalámi ízlés szerint
kb. 10 dkg trappista sajt apró kockára vágva
+ a tetejére kevés reszelt trappista sajt
1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez az olajjal együtt és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
2. Amíg a tészta kel, el lehet készíteni a szószt: megmosott/megtisztított lila hagymát apróra vágjuk, majd belekeverjük a sűrített paradicsomba a pizza fűszerkeverékkel és olívaolajjal együtt.
A töltelékhez a sonkát apróra kockákra vágjuk.
3. Ha a tészta megkelt, kb. 15 darabra osztjuk és kis gombócokat formázunk belőle, melyet kézzel kilapogatunk kör vagy ovális alakra és mindegyik közepére teszünk a pizzaszószból, a sonkából és a reszelt sajtból.
4. Összenyomkodjuk a tésztát, gombócokat formázunk belőle, majd a kis golyókat sütőpapíros tepsibe vagy csatos tortaformába teszem úgy, hogy az a rész kerüljön alulra a tepsiben, ahol összenyomkodtuk a golyókat - így nem fog szétnyílni sütés közben. Minden golyót lekenünk olívaolajjal, szórunk rá reszelt sajtot és pici oregánót (de a pizza fűszerkeverékből is lehet szórni).
5. További kelesztés nélkül 180 fokos hőlégkeveréses sütőben 15-20 percig sütjük. (Hagyományos sütőben is süthető - a sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérő.)
6. Amikor megsült, néhány percre letakarjuk tiszta konyharuhával, hogy jól átpuhuljon, aztán lehet fogyasztani.
Rakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk, és közben kezdjük el az alap elkészítését. Amikor elolvassuk a receptet, már készen is vagyunk a hozzávalók előkészítésével, össze tudjuk maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűgyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, összekeverjük a sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Az uborkát, hagymát, paprikát megmossuk és az an...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű