200 g garnélarák
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom (nagyobb)
0.75 dl bor (fehér, száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 dl főzőtejszín (15-20%-os)
6 db bazsalikomlevél - friss
2 csipet petrezselyemzöld
1 csipet só
1 csipet feketebors (őrölt)
1 csipet paprika - chili
A tésztához:
150 g tészta - spagetti (száraz)
1 L víz
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot
Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. Vigyázzunk, mert a fokhagyma könnyen megéghet.Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig.Felaprítjuk a friss zöld fűszereket és a chilit, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről.A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük (10-15 perc), majd leszűrjük.Összekeverjük a szószt a kifőtt tésztával és tálaljuk.
A tésztaételek előnye, hogy villámgyorsan elkészülnek. Ez a recept sem igényel túl sok időt, ráadásul pénztárcabarát (főleg koktél garnéla esetében) és egy pohár fehérbor kíséretében tökéletes vacsora lehet egy hosszú nap után. :)
½ kg tehéntúró 120 g búzadara 20 g szobahőmérsékletű vaj ½ citrom reszelt héja 3 tojás 2 csapott ek egész mák 1 ek porcukor 1 csipet só 100 g zsemlemorzsa 70 g vaj A túró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg a tészta fő, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd pároljuk üvegesre felforrósított olajon. Tegyük rá a húst, ízesítsük 1-2 csipet sóval, borssal vagy Delikáttal é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. A répát kis téglalapokra szeleteljük. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. Feltesszük sós vízben a tésztát. Amíg fő, ad...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy hőálló tepsibe öntjük. A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük. A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű