200 g garnélarák
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom (nagyobb)
0.75 dl bor (fehér, száraz)
2 evőkanál olívaolaj
1 dl főzőtejszín (15-20%-os)
6 db bazsalikomlevél - friss
2 csipet petrezselyemzöld
1 csipet só
1 csipet feketebors (őrölt)
1 csipet paprika - chili
A tésztához:
150 g tészta - spagetti (száraz)
1 L víz
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot
Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és fél perc alacsony lángon való párolás után felöntjük a fehérborral. Vigyázzunk, mert a fokhagyma könnyen megéghet.Pár perc után hozzáadjuk a rákot és a paradicsomot, majd a borban pároljuk őket körülbelül 10 percig.Felaprítjuk a friss zöld fűszereket és a chilit, majd hozzáadjuk a sűrűsödő szószhoz. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, 4-5 percig főzzük még a szószt, majd levesszük a tűzről.A tésztát, a sós, olívaolajos vízben készre főzzük (10-15 perc), majd leszűrjük.Összekeverjük a szószt a kifőtt tésztával és tálaljuk.
A tésztaételek előnye, hogy villámgyorsan elkészülnek. Ez a recept sem igényel túl sok időt, ráadásul pénztárcabarát (főleg koktél garnéla esetében) és egy pohár fehérbor kíséretében tökéletes vacsora lehet egy hosszú nap után. :)
A bazsalikomot és a petrezselymet alaposan mosd meg, a leveleiket tépkedd le. A sajtot vágd kisebb darabokra, majd az áttört fokhagymával, a fűszernövényekkel, a fenyőmaggal és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk a vaj-olaj keveréken. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felöntjük kevés forró vízzel, közepes lángon kiengedjük. Jöhet a passzíro...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézAz apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd belenyomom a fokhagymát is. Közben legyalulom a megtisztított cukkinit, besózom. A sótól jól kicsavarva hozzáteszem a hagymáh...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet ès a kis darabokra vàgott hideg vajat ès kevès vizet (pàr evokanàlnyi) gyùrd ossze aztàn tedd be a hutobe kb 1 òràra. A tarjàt ès a hagymàt vàgd apròra ès piritsd ossze,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű