45 dkg Liszt
25 dkg vaj
1 ek só
1 tojás sãrgája
2 dkg élsztő 1 dl tejben futtatva
1 pohár tejföl
10 dkg reszelt sajt
A lisztet és a vajat összemorzsolom, mehet bele a só, tejföl, tojás, sajt és a tejes êlsztő. Összedolgozzuk, fél órát meleg helyen pihentetjük. Kinyújtom és hajtogatom. 20 percre pihentetem. 1 ujjnyira nyújtom, megkenem tojásfehérjével, megszórom sajttal. Hosszú csíkokat szeletelek és ebbe tekerem a virslit. Előmelegített sütőben készre sütöm.
A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a csomagoláson található utasítás szerint. Egy serpenyőbe beleteszem a vajat, a krémsajtot, a tejszínt és takarék lángon elkezdem...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sajtokat lereszeljük. A tejszínt egy edényben felforraljuk. Amikor pont forrna, akkor levesszük a tűzről, és beleszórjuk a lereszelt sajtokat. Az ott szépen fölolvad, addig apró...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket mosd át alaposan, pucold meg őket és vágd ízlésednek megfelelő méretű és alakú darabokra - a legjobb megoldás, ha csíkozod őket, a hagymát pedig kockázod - és tedd ők...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű