Családireceptkönyv.hu

Tésztás cicege


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg nyers reszelt krumpli, 15 dkg főtt cérnametélt, 10 dkg liszt, 2 db tojás, csipet só, 1 mk őrölt fahéj, 5 dkg durvára tört dió, szilvalekvár, olaj a sütéshez.

Elkészítés:


A lekvár és egy kevés őrölt dió kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd felforrósított , nem bő olajban lapos lepényeket sütünk belőle ( lapcsenkához, tócsnihoz hasonlít), ha már szép pirosra sült kiszedjük, és addig sütjük, míg tart a hozzávalókból.
Szilvalekvárral és fahéjas porcukorral kínáljuk. A tetejét a félretett dióval megszórjuk.

A hozzákevert diótól kissé barna lett, de nagyon ízlett! A szilvalekvár lemaradt a képről!

Megjegyzés: kicsit sűrűnek találtam, és kb. 1/2 dl tejet adtam még a tésztához.

Benke Laci bácsi receptje alapján készítettem.

Tésztás cicege

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Zöldséges-sonkás orzótészta
Zöldséges-sonkás orzótészta

1. lépés Forrósítsunk fel egy liter vizet és dobjuk bele a Knorr-kockákat. 2. lépés Közben pucoljuk meg a répát és a petrezselyem gyökeret és daraboljuk fel őket. A zöldborsót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darás tészta
Darás tészta

Egy olyan serpenyőben, amit később le tudunk fedni, az olajat megmelegítjük, és beleöntjük a búzadarát. Ügyelve, hogy meg ne égjen, mert könnyen megy neki, állandóan kavargatva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös szalonnás galette
Tejfölös szalonnás galette

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzá adjuk a joghurtot és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, ha nem állna össze a tészta akkor adjunk hozzá vizet. Majd kis időre hűtőbe tess...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal
Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk