125 g tészta (szélesmetélt)
100 g sajt (reszelt)
300 g sertésszűz
50 g sonka
20 g vaj
125 ml főzőtejszín
50 ml alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
25 ml fehérbor (száraz)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztára elrendezzük.
A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük, majd leszűrjük. 2. A tojássárgákat a puha vajjal, a cukrokkal habosra habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát,a reszelt citro...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, átöblítés nélkül leszűrjük, a főzővizet félretesszük. Közben serpenyőben, a felhevített olajon átsütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörjük össze a túrót. Keverjük alaposan össze a sóval, a búzadarával,a nyírfacukorral és a tojásokkal. (Én egész tojásokat használtam, nem tetszik a tojáshabos verzió). Tegyük néhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szezámlisztet a tápiókakeményítő felével és a többi száraz összetevővel összekevertem, hozzáadtam az elkevert tojást, és kanállal jól összekevertem, majd hozzáadtam a vizet is. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű