125 g tészta (szélesmetélt)
100 g sajt (reszelt)
300 g sertésszűz
50 g sonka
20 g vaj
125 ml főzőtejszín
50 ml alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
25 ml fehérbor (száraz)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztára elrendezzük.
A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
A meleg vízben feloldjuk az élesztőt ès a cukrot. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, de ne tegyük bele az összes lisztet egyszerre. Tepsibe egyengetjük, rátesszük a feltétet és 200 fok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKezdjük a fokhagyma szósszal, mert annak állni kell. A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk. Az éles...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyűgnocchi elkészítése A burgonyát héjában, enyhén sós vízben nagyjából fél óra alatt puhára főzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomó segítségével egy nagy keverőtálba törjük....
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesHúsgombóc: Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megpirítjuk. A zsemlét beáztatjuk, a húshoz adjuk a tojással és a füszerekkel. A kihűlt hagymát, fokhagymát szintén a húshoz adju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű