4 személyre
a nudlihoz:
25 dkg zsíros túró
1 tojás
12 dkg liszt
3 dkg puha vaj
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
a szószhoz:
4,5 dl tej
1 vaníliarúd
2 tojássárgája
5 dkg porcukor vagy édesítőszer
A nudlihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órát hűtőben pihentetjük.
A szószhoz a tejet melegíteni kezdjük. Beletesszük a vaníliarúd kikapart magjait és a rudat is. Forráspontig főzzük, majd lefedve 30 percig pihentetjük.
Habosra keverjük a cukrot a tojások sárgájával, a vaníliás tejhez adjuk (amiből eltávolítjuk a vaníliarudat), és kis lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Nagyobb lábasban vizet melegítünk.
A nudli tésztáját négyfelé vesszük, és mindegyik darabból ujjnyi vastag hengert formázunk. Babszem nagyságúra daraboljuk, lisztezett felületen párszor megsodorjuk, majd a már lobogva forró vízbe dobjuk. Egyszerre csak egy hengerből készített nudlit teszünk a vízbe, és addig főzzük, amíg minden tésztadarab fel nem jön a víz tetejére. Amikor elkészült, szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és a vaníliasodóval kínáljuk.
pirított darába vagy pirított, darált dióba is forgathatjuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A cukrokat, a sót és a tojásokat kikeverjük. 3. Hozzáadjuk a lisztet, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tejet is. 4. Sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott koktélparadicsomokat. Pár perc alatt átf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk ho...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFor the pizza dough--In a large mixing bowl, preferably that of a stand mixer, stir yeast and honey into warm water. Sit for 5-10 minutes or until bubbles form and mixture starts t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű