fél bögre búzadara, fél bögre finom liszt, 1 bögre tej, 2 tojás, 1 csapott evőkanál zsír v. olaj, csipet só.
A tejet lábasba vagy mikróba fel forrósítjuk, bele rakjuk a cukrot a sót a vaníliás cukrot , a citrom héjjat, lisztet , búzadarát. Csomó mentesre keverjük, hagyjuk állni 15- 20 percet, hozzá adjuka tojások sárgáját és a felvart habot, a felforrósított zsírba öntjük és megsütjük, sütés közbe fakanállal szét húzgáljuk, forgatjuk hogy kis darabok legyenek. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
én raktam bele 1 vaníliás cukrot, meg pici reszelt citrom héjjat
A tésztát megfőzzük bő, sós vízben a csomagoláson feltüntetett ideig (kb. 10-11 percig). Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk, és ropogósra sütjük benne a felcsíkozott bacont. Hozzáa...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűBekapcsolom a sütőt 220 fokra. Minden hozzávalót egy tálban összekeverek. Pár percig állni hagyom, közben egy nagy gáztepsit bekenek zsírral, belisztezem. A tésztát nem nyújtom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesamel A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és gyorsan összekeverjük. Ehhez öntjük kis adagokban a meleg tejet. A lényeg, hogy mindig keverjük el az egészet, aztán ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű