Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 púpos ek zsemlemorzsa
só,(esetleg ételízesítő)bors,fokhagyma ízlés szerint.
Továbbá:
2 közepes fej vöröshagyma
25 dkg gomba
4 ek olaj
őrölt pirospaprika
1,5 dl víz
só, bors
1 kanál liszt
4-5 dl tejföl
spagetti tészta

Elkészítés:


Elkészítése:
Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra kockázzuk. A gomba héját lehúzzuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk. Egy magasabb falú serpenyőben 4 ek olajat forrósítunk és a gombócok mindkét oldalát pár perc alatt mérsékelt lángon fehéredésig pirítjuk,ha kis színt kap az se baj.. majd kiszedjük és félretesszük.Én mozgatni szoktam,mivel kerek,ezért gurul a serpenyőben. :)A visszamaradt,ha kell még rakunk hozzá- olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és 2-3 perc együtt pirítjuk.Megszórjuk őrölt pirospaprikával, felengedjük 1 dl vízzel, meghintjük sóval, borssal én szoktam használni egy leves kockát,vagy ételízesítőt és fedő alatt 20 percig hagyjuk főni,ha úgy érezzük a víz kevés neki,lehet pótolni. De ne sokat,mert a tejföl a lényeg.A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Bár én ritkán rakok bele lisztet,mert sikerül néha kifognom jó sűrű tejfölt.A simára kevert tejfölt kavargatás közben a gombára öntöm,mikor kezd forrni,akkor a húsgombócokat bele teszem,felrottyantom,közben keverem.nem kell sok idő neki. Lehet még utána ízesíteni kinek mi a száj íze.A spagetti tésztát sós lobogó vízben kifőzöm,és lehet tálalni. Jó étvágyat!! smile hangulatjel smile hangulatjel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés francia palacsinta
Bögrés francia palacsinta

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Ricottás nudli (nudi)
Ricottás nudli (nudi)

A ricottát összekeverjük a tojássárgákkal Belereszeljük a parmezánt, a szerecsendiót, a csipet sót és borsot. Hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Nudlikat készítünk, majd ezeke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Titty
Gófri
Gófri

Keverd a liszthez a sütőport. A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, majd a sárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet keverd a liszthez. Reszeld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadász-nokedli recept
Vadász-nokedli recept

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk