Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg olvasztott vaj
5 tojás sárgája
8 dl tej
fél dl rum
só
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
6 dkg élesztő
Az élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.
A tésztát jól kidolgozom és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább kidolgozom. Lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem. Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom és a lyukkal lefelé az olajba teszem. Fedővel lefedem, amikor már szép piros átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt. Papíron leitatom az olajat róla és sárgabarack lekvárt teszek a közepébe, majd porcukrozom.
Apróra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és paradicsomot Felmelegítjük az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral, a sóval kézi habverővel keverjük habosra. 2. Adjuk hozzá a tejet. 3. A lisztet mérjük ki, és 3-4 adagban adjuk a tésztához. Minden adag előtt keverjük...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, szaggatni forró vízbe.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes