Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg olvasztott vaj
5 tojás sárgája
8 dl tej
fél dl rum
só
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
6 dkg élesztő
Az élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatom. A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő és a vaj kivételével a többi hozzávaló.
A tésztát jól kidolgozom és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat és még ezzel is tovább kidolgozom. Lisztezett gyúródeszkára kiöntöm és vékonyra ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Letakarom konyharuhával és fél órát kelesztem. Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom és a lyukkal lefelé az olajba teszem. Fedővel lefedem, amikor már szép piros átfordítom, ekkor már nem teszem rá a fedőt. Papíron leitatom az olajat róla és sárgabarack lekvárt teszek a közepébe, majd porcukrozom.
A pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet, az olvasztott vajat, a sót. A lisztet kisebb adagokba hozzáadva kézi habverővel simára dolgoztam. A normál palacsinta tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl keményre, hiszen úgyis sülni fog. A szósz elkészítése: A sűrített paradicsomot elkeverjük olíva olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű