- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 20 dkg gomba
- fél csomag spagetti (250 gr)
- kínai ötfűszer fűszerkeverék
- só, esetleg bors
- (csirkemellel is lehet készíteni)
Kockákra vágjuk a zöldségeket és puhára pároljuk, majd vajon megpirítjuk őket.
Közben a tésztát kifőzzük sós, olajos vízben.
A zöldségeket sózzuk, és rászórunk min 1 teáskanál fűszerkeveréket. Ha kész, a kifőtt tésztát belekeverjük és együtt még pirítjuk 5-6 percig.
A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet kevés sóval összekeverem,. A közepébe mélyedést vájok és beleöntöm a körülbelül a cukros tejet, amibe belemorzsolom az élesztőt. Ha megkelt az élesztő, beleöntök körülb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szósz nagyjából annyi idő alatt készül el, míg a tésztát kifőzöm, így a víz felrakásával indítok. A húst fűszerezem, sózom, egy nagy tojással összedolgozom. Eddig előre is elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojásból, vízből, sóból, lisztből, 1 ek kacsazsírból lágy tésztát keverünk, amit nem kell nagyon kidolgozni (levegősebb lesz). Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű