30 dkg spagetti tészta
1 kis db vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 csapott ek finomliszt
2 ek napraforgó olaj
szerecsendió
só, bors
A spagetit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut.
A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagymához, kicsit sózzuk, hogy a gomba kiadja a levét, majd amikor kicsit összepárolódtak, mehet a szalonna is, borsozzuk, ha szükséges sózzuk, megszórjuk szerecsendióval.. Pár perc alatt összepároljuk őket.
Közben kikeverjük a lisztet a tejjel és a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, valamint a zúzott fokhagymát, és ezzel a keverékkel öntjük fel a ragut.
Összeforraljuk, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet tesszük hozzá. A raguba belekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, és kb. 10 perc állás után tálaljuk.
A tésztát sós vízben, egy kevés olajjal feltesszük főni. A bacon-t felcsíkozzuk, majd az olíva olajon megpirítjuk. A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal, egy kis sóval és bo...
Elkészítési idő: 30A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk...
Elkészítési idő: