30 dkg spagetti tészta
1 kis db vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 csapott ek finomliszt
2 ek napraforgó olaj
szerecsendió
só, bors
A spagetit sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut.
A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a szalonnát apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagymához, kicsit sózzuk, hogy a gomba kiadja a levét, majd amikor kicsit összepárolódtak, mehet a szalonna is, borsozzuk, ha szükséges sózzuk, megszórjuk szerecsendióval.. Pár perc alatt összepároljuk őket.
Közben kikeverjük a lisztet a tejjel és a tejföllel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, valamint a zúzott fokhagymát, és ezzel a keverékkel öntjük fel a ragut.
Összeforraljuk, végül az apróra vágott petrezselyemzöldet tesszük hozzá. A raguba belekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, és kb. 10 perc állás után tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük el a szószt: az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd dobjuk rá a fokhagymát. Fél perc pirítás után öntsük fel a paradicsommal,...
Elkészítési idő: 25+40 perc Nehézség: KönnyűPihentetni 2 órát - a 3 dl szénsavas ásványvízet ezután adjuk hozzá!, kevés olajon kisütni
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni.A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához egy fazék vizet felteszünk főni az 1 evőkanál sóval, majd ízlés szerintire főzzük a szarvacskát. A hagymákat felaprítjuk, kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű