80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Töltelékhez:
30 dkg sonka kockára vágva
3 db újhagyma szárastól
1 db kukorica konzerv
15 dkg reszelt sajt
3 db fokhagymagerezd
3 dl Tejföl
10 dkg csiperke gomba
1 kis csokor petrezselyem
Tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag
Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát ketté osztottam, vékonyra kinyújtottam, megkentem zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmoztam a sonkát, a kockára vágott gombát, hagymát, kukoricát, sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd feltekertem.
Háromszögeket vágtam belőle, tepsibe, sütőpapírra raktam, megkentem a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, a tetejére szezámmagot szórtam és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.
A puha margarint a tojással, cukorral, van. cukorral, és a citromhéjjal habosra keverni. A lisztet elkeverni a sütőporral. A két anyagot összedolgozni, ha nem elég puha tejfelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt keresztben kettévágjuk, apróra kockázzuk, a fokhagymát szintúgy. A vizet 1 ek olívaolaj hozzáadásával felforraljuk, a spagettit "al dente" készre főzzük, szűrjük, öbl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű