80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
Töltelékhez:
30 dkg sonka kockára vágva
3 db újhagyma szárastól
1 db kukorica konzerv
15 dkg reszelt sajt
3 db fokhagymagerezd
3 dl Tejföl
10 dkg csiperke gomba
1 kis csokor petrezselyem
Tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag
Langyos tejben felfutattam az élesztőt a cukorral, majd egy tálban bedagasztottam a hozzávalókat. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát ketté osztottam, vékonyra kinyújtottam, megkentem zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmoztam a sonkát, a kockára vágott gombát, hagymát, kukoricát, sajtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd feltekertem.
Háromszögeket vágtam belőle, tepsibe, sütőpapírra raktam, megkentem a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, a tetejére szezámmagot szórtam és 180 fokon 25-30 percig sütöttem.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A reszelt sajt háromnegyedét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket a tejfölhöz keverjük. A leszűrt tésztát kiolajozott, hőálló edénybe tesszük, a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket megmossuk, megszárítjuk és julienre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy serpenyőben, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk 2-3 perc alatt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel lágy galuska állagúra dolgozzuk. Kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Közben a darát kevés forró olajon szép barnára megpirítjuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, majd lefedjük, hogy a gőzben a daraszemek megd...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű