menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg krumpli
Rétesliszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
2 dl tejföl
20 dkg juhtúró (bryndza)
1 evőkanál szalonnazsír
20 dkg húsos szalonna

Elkészítés:


A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre.
Közben egy nagyobb serpenyőben olvaszd meg közepes lángon a juhtúrót a tejföllel és a zsírral. Ezt is tedd félre.
Tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, ebben fogod kifőzni a sztrapacskát.
Burgonya reszelőn reszeld le a meghámozott nyers krumplit.
Adj hozzá annyi réteslisztet, amennyit felvesz. Ez a krumplitól függ.
Olyan állagú tésztát kell kapnod, mintha hagyományos galuskát (nokedlit) készítenél. Adj a masszához sót ízlés szerint és keverd el.
Ha a főzővíz forr, sózd meg, én egy kis olajat is tettem bele. Szaggasd bele a sztrapacskákat, mintha nokedlit szaggatnál.
Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel szed ki, és forgasd bele a már kész zsíros-tejfölös juhtúróba.
A juhtúrós sztrapacskát a sült szalonnacsíkokkal, melegen tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


A krumli reszelés közben barnulni kezd, ilyenkor egy fél pohár meleg vizet önts a lereszelt krumplira, így nem barnul tovább.

Juhtúrós sztrapacska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott tészta
Rakott tészta

A tésztát sós vízbe megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük. A húst olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a bolognai port és öntünk hozzá egy kis vizet, sózzuk, ízlés sz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

1. A zsemlegombócot bőven van időnk elkészíteni, míg sül a hús. Először a szikkadt zsemléket apró kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. 2. A lisztből, a tojásból és megfele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csöröge fánk
Csöröge fánk

A lisztet a tojássárgákkal, cukorral, sóval és a tejföllel levestészta keménységűre összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Milánói makaróni
Milánói makaróni

A makarónit összetördelés nélkül megfőzzük, leszűrjük és egy kevés (2 dkg) olvasztott vajjal összekeverjük, forró víz felett melegen tartjuk. A hagymát apróra vágjuk és a megolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk