15 dkg zsír
2 tojás
10 dkg kristálycukor
csipet só
fél csomag sütőpor
2-3 ek. tejföl, amennyit a tészta felvesz
A töltelékhez:
1 kg túró
60 dkg csuszatészta
1 csomag mazsola
1 csomag vaníliás cukor
kristálycukor, ízlés szerint
pici olaj
2 tojás
reszelt citromhéj
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű zsírt, a tojásokat, a csipet sót, a cukrot, a sütőport és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, miközben gyúrjuk, hogy egy jól nyújtható tésztánk legyen. Mikor már összeállt, lisztezett nyújtódeszkán jól kidolgozzuk és letakarva állni hagyjuk. Addig a csuszatésztát sós vízben kifőzzük. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a mazsolával. Miután a tészta kifőtt, leszűrjük, hagyjuk kicsepegni, de arra ügyeljünk, hogy ne várjuk meg, amíg hideg lesz, mert akkor összetapad. Még melegen egy pici olajat keverjünk hozzá, majd a túróval keverjük jó alaposan össze.
Miután az omlós tészta pihent, kettéosztjuk, kinyújtjuk és az egyik darabot egy vékonyan kizsírozott tepsi aljára fektetjük. Erre ráhalmozzuk a túrós tésztát, majd a másik kinyújtott tésztával betakarjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét. Kemencében sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje. (Sütőben 200 fokon körülbelül 30-35 perc.) Miután kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, beletesszük a fehérjét. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belerakj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrd össze, ne legyen túl kemény, de puha sem. 2. Formázz 8 gombócot a tésztából. 3. Mindegyiket nyújtsd ki lehetőleg kerek formára és nagyon vékonyra, papírv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű