5 dkg élesztő (friss)
5 dltej
1 ek. kristálycukor
80 dkg búzaliszt
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
kenés:
6 bő evőkanál tejföl (12%)
2 db fokhagyma
töltelék:
30 dkg reszelt sajt
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db kukorica konzerv
tetejére:
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)
Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tésztát a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot, lenmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süt
A vöröshagymát megpucoljuk,karikákra vágjuk,zöldhagymát is zsíron kezdjük el pirítani.Hozzáadjuk a kockára vágott sonkánkat is és megpirítjuk a hagymával együtt,fűszerezzük egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA galuskához a tojást verd fel, keverd hozzá a lisztet, a tehéntúrót és a sót, majd fokozatosan öntsd hozzá a hideg vizet. Laza mozdulatokkal dolgozd össze. Nem kell sokáig keverni...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük szárazon a liszteket és a mk sót. 1 dl vízzel felöntjük és kézi habverővel összedolgozzuk. Serpenyőbe öntjük melyben kis kókuszzsírt felolvasztottunk. Mindkét oldal...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűA TÉSZTÁT CSÍKOKRA VÁGJUK..... AZ ALMÁT MEGPUCOLJUK ÉS VÉKONY SZELETEKRE VÁGJUK EGYENKÉNT RÁ TESSZÜK A TÉSZTA.CSÍKOKRA 150 FOKON 30 PERC ALATT KÉSZRE SÜTJÜK
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű