5 dkg élesztő (friss)
5 dltej
1 ek. kristálycukor
80 dkg búzaliszt
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
kenés:
6 bő evőkanál tejföl (12%)
2 db fokhagyma
töltelék:
30 dkg reszelt sajt
2 db lilahagyma
30 dkg gépsonka
1 db kukorica konzerv
tetejére:
2 csapott evőkanál tejföl (12%-os)
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál szezámmag
1 csapott evőkanál lenmag
Az összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (kb. 1 óra)
Megfelezzük a tésztát, és mind a két tésztával egyformán járunk el.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tejfölt össze keverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel, megkenjük a tésztát a tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra vágott sonkát, hagymát, kukoricát, reszelt sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét az összekevert tejföl és tojássárgája keverékével. A tetejére szezámmagot, lenmagot szórunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süt
Vágd fel vastagabb szeletekre a kolbászt, vegyél elő egy nagyobb edényt, mert minden egy edényben készül el sokkal finomabb lesz, Az edénybe tedd bele a kolbászt kezd el kisütni...
Elkészítési idő: 40 percA burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásokat is. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk. Amikor megfőtt, kiszed...
Elkészítési idő:A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: