50 dkg liszt
2 közepes krumpli
1 nagy fej lilahagyma
2 dl víz
1 dl tej
3 dl tejföl
2,5 dkg élesztő
15 dkg bacon
15 dkg kolbász
15 dkg reszelt sajt
cukor
só, bors, olaj
Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpli és kezelhető hőmérsékletű, törd össze, majd egy alkalmas tálban gyúrd össze a liszttel, egy deci tejföllel, a már felfutott élesztővel, sózd meg, és ha túl sűrű a tészta, adj hozzá vizet. Akkor lesz jó, ha már könnyen nyújtható. Ha elérted ezt az állapotot, akkor tedd félre, hogy a tésztának legyen ideje megkelni.
Amíg ezt várod, felkockázhatod a szalonnát, a kolbászt és a hagymát. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és ha már megkelt a tészta, szépen simítsd el benne, süsd három percig előmelegített sütőben, majd kend meg a maradék tejföllel, és szórj rá ízlésed szerint a feltétekből, ezután mehet vissza, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk. Lereszeljük. Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA házi gnocchihoz megmosott krumplikat egy lábasba tesszük és felöntjük vízzel. Puhára főzzük. Várjunk amíg kézmelegre hűlnek. Meghámozzuk a krumplikat, és összetörjük őket. Kibo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSós vízbe megfőzzük a tészta. Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített parad...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: Könnyű