500 g krumpli, 1,5 dl aludttej(kefir), 1 ek tejföl, 1-2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, vegeta, liszt, amennyit felvesz.
A tészta tetejére és a tepsi kikenéséhez sertészsír, kevés liszt.
A nyers krumplit megtisztítjuk, és lereszeljük(aprítóval is lehet). A kefirt és a tejfölt hozzákeverjük, nehogy a krumpli megbarnuljon, 2 kék kanál vegetát hozzáteszünk. Kevés szódabikarbónát keverünk hozzá. Sűrű, éppen csak folyós palacsintatésztát kell kapnunk
A sütő tepsit jól kizsírozunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a masszát. Tetejét olvasztott zsírban megdinsztelt hagymával meghintjük . 190 fokon előbb felső, majd alsó hőlégkeveréses módon 30-40 percig sütjük
A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPalacsintát a szokásos módon készítem, csak rizslisztből. Töltelék: a túrót kikeverem porcukorral, 2db tojás sárgájával és 5 dkg vajjal . A tojás fehérjét felverem. Ha ez kész a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott bacont megpirítottam, utána ráöntök 2 kis doboz tejszínt, egy kis doboz tejfölt, és 1,5 tömlős sajtkrémet. Sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal, majorannával,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű