Családireceptkönyv.hu

Krumpliprósza (zalai)


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g krumpli, 1,5 dl aludttej(kefir), 1 ek tejföl, 1-2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, vegeta, liszt, amennyit felvesz.
A tészta tetejére és a tepsi kikenéséhez sertészsír, kevés liszt.

Elkészítés:


A nyers krumplit megtisztítjuk, és lereszeljük(aprítóval is lehet). A kefirt és a tejfölt hozzákeverjük, nehogy a krumpli megbarnuljon, 2 kék kanál vegetát hozzáteszünk. Kevés szódabikarbónát keverünk hozzá. Sűrű, éppen csak folyós palacsintatésztát kell kapnunk
A sütő tepsit jól kizsírozunk, megszórjuk liszttel, beleöntjük a masszát. Tetejét olvasztott zsírban megdinsztelt hagymával meghintjük . 190 fokon előbb felső, majd alsó hőlégkeveréses módon 30-40 percig sütjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
AIP gombóc batátából
AIP gombóc batátából

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Pupusa
Pupusa

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: István
Palóc laska (krumplilángos)
Palóc laska (krumplilángos)

A burgonyát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. Annyi enyhén sózott vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd krumplinyomó...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk