Családireceptkönyv.hu

Krumplis dödölle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg rétesliszt

1 kk. só

2,5 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

4-5 db krumpli

1 kk. só

1 nagy fej vöröshagyma

kb. 3 evőkanál zsír

A tetejére:

40 dkg juhtúró

olvasztott zsír vagy 20-25 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:


Először a tölteléket készítjük el. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóval áttörjük. A hagymát zsíron aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a törött krumplira és jól kikeverjük.

A lisztből a sóval és a vízzel tésztát gyúrunk. Két cipót készítünk belőle és külön - külön kinyújtjuk körülbelül 1,5 mm vékonyra. Az egyik lapra, egymástól megfelelő távolságra, a töltelékből kis kanállal halmokat rakunk majd a másik kinyújtott tésztalappal letakarjuk. A tésztát a halmok között lenyomkodjuk. Derelyevágóval egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Lobogó sós vízben kifőzzük, két adagban (kb.: 3 percig). Miután leszűrtük, tűzálló tálba szedjük és olvasztott zsírral vagy a szalonna kisült zsírjával meglocsoljuk. Rámorzsoljuk a juhtúrót, óvatosan átkeverjük vele a tésztát. A sült szalonna darabokat pedig a tetejére szórjuk. Tálalhatunk hozzá tejfölt is.

Krumplis dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás tészta (Stahl)
Sonkás tészta (Stahl)

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HUSOS PALACSINTA
HUSOS PALACSINTA

A marhahúsból és hagymából pörkölt alapot csinálunk, ízesítjük ízlés szerint. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és ledaráljuk. Eközben elkészítjük a híg palacsintát. Kb. 10-11 pal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót villával összetöröm és a hozzávalókkal összegyúrom. Gombócokat formázok belőle és sós forrásban levő vízbe rakom őket. A gobócok feljönnek a víz tetejére, akkor még 5 perci...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Paste gratinate
Paste gratinate

punem pastele la fiert intr-un vas cu apa cu sare in care picuram cativa stropi de ulei sa nu se lipeasca pastele si sunt mai gustoase asa -curatam ceapa si usturoiul, apoi le ta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk