menu

Családireceptkönyv.hu

HÚSOS-SAJTOS BUCI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:

50 dkg liszt, 100 ml langyos víz, 150 ml langyos tej, 10 dkg olvasztott rama, 30 g reszelt sajt, őrölt bors ízlés szerint, 1 teáskanál só, 1 kocka élesztő

kenéshez: 1 tojás

Töltelék:

50 dkg hús (Én tarjából készítettem, de jó csirke, pulyka….), 50 dkg burgonya, 1 nagy doboz tejföl, 20 dkg sajt. (de lehet bármivel tölteni ismét csak a fantáziánk na és a hűtőnk szab határt max neki)

Elkészítés:


A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk, Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott ramat, tejet, a felfuttatott élesztőt, ízlés szerint kicsi borsot, a reszelt sajtot. Majd jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Míg kel addig elkészítjük a húst és a burgonyát.
A húst megmossuk, és vékony kicsi szeletkékre vágjuk, daraboljuk. Kevés olajon egy serpenyőbe tesszük, ízlés szerint ízesítsük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell sok olaj, mert levet enged.
Addig sütjük, míg elfő a leve alóla, és egy picit pirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, majd olajban kisütjük. Papírkéztörlőre szedjük, picit sózzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettéosztjuk (azért mert elég nagy lenne egybe nyújtani)
Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tejföllel és rátesszük a hús felét, majd a burgonya felét, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 10 cm hosszúságú darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük 1 felvert tojással,
és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az első adag sül addig pont összetesszük a második a tésztát is. Majd azt is kisütjük.

HÚSOS-SAJTOS BUCI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Bolognai
Bolognai

A szalonnát felkockázzuk, a hagymát, a szárzellert és a sárgarépát nagyon apróra vágjuk (betehetjük aprítóba is, de akkor elég, ha kettőt nyomunk rajta, nem kell, hogy pépe...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvás gombóc
Szilvás gombóc

A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tunde
Lencsés Bolognai
Lencsés Bolognai

A tésztát feltesszük főni. Amíg a tészta fő, apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, olajat hevítünk és megfonnyasztuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Ricottás nudli (nudi)
Ricottás nudli (nudi)

A ricottát összekeverjük a tojássárgákkal Belereszeljük a parmezánt, a szerecsendiót, a csipet sót és borsot. Hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Nudlikat készítünk, majd ezeke...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk