40 dkg lebbencs tészta
1 kg burgonya kockázva
2 paradicsom
2 TV paprika
1 hegyes erőspaprika
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma reszelve
15 dkg házi füstölt szalonna kockázva
só, őrölt bors, őrölt kömény
A szalonnát süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az össze tört tésztát és pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymákat hozzá, majd amikor már ropogós a tészta és a hagyma is puhult, adjuk hozzá a burgonyát, a pirospaprikát, a fűszereket, paradicsomot, paprikákat.
.
Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Forraljuk fel, időnként keverjük meg, de csak az elején. Vegyük takarékra, majd időnként rázogassuk, nehogy összetörjön. Finom, tartalmas étel, házi savanyúval, kovászos uborkával isteni.
1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. 2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre fél...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. 2. A bacont lassú tűzön megpirítjuk, nem is ropogósra, inkább üvegesre. 3. Összekeverjük a felvert tojást a tejszínnel, óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKorán reggel feloldottam a kovász a vízben, a lisztet kelesztő tálba szitáltam, elkevertem a finom tengeri sóval. Összeállítottam a tésztát, majd 10 perc múlva megdagasztottam, mos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű