1 kg liszt
3 dkg élesztő
fél liter tej
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Feltétnek: fokhagymás lé, fokhagyma, tejföl, reszelt sajt
Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Takarjuk le, majd hagyjuk kb. fél órát langyos helyen kelni.
Ezután nyújtjuk ki a tésztát fél ujjnyi vastagra , és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot tegyük kiolajozott zacskóba hűtőbe, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
Fokhagymával, tejföllel vagy reszelt sajttal megkenve, meghintve találhatjuk.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a sót és a szobahőmérsékletű margarint összemorzsoljuk, majd apránként hozzáadjuk a forró vizet, és addig gyúrjuk kézzel vagy dagasztjuk géppel, amíg egy könnyen gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA darált húst összedolgozzuk a tejbe n áztatott , kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és vegetával fűszerezzük. Diónyi gombócokat formázunk, forró olajban pirosra sütjük, majd kisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű