1 kg liszt
3 dkg élesztő
fél liter tej
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Feltétnek: fokhagymás lé, fokhagyma, tejföl, reszelt sajt
Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Takarjuk le, majd hagyjuk kb. fél órát langyos helyen kelni.
Ezután nyújtjuk ki a tésztát fél ujjnyi vastagra , és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot tegyük kiolajozott zacskóba hűtőbe, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
Fokhagymával, tejföllel vagy reszelt sajttal megkenve, meghintve találhatjuk.
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, megpároljuk rajta a kockákra vágott hagymát. Hozzádobjuk a szeletekre vágott sonkát, pár perc alatt ropo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Elkészítjük a sajtmártást. A tojást és a lisztet habverővel összekeverjük, fölengedjük a tejjel, beledobjuk a vajat, és tűz fölött habverővel állandóan kevergetve sűrűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRakjunk fel vizet a tésztához, sózzuk, és közben kezdjük el az alap elkészítését. Amikor elolvassuk a receptet, már készen is vagyunk a hozzávalók előkészítésével, össze tudjuk maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű