- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 ev étolaj
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe beleöntjük a megkelt élesztőt, a sót, olajat és tésztát készítünk belőle. Kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kisütjük.
kelesztés kb: 90 perc
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, 2 ek olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, amíg morzsalékos nem lesz a hús. Sózzuk, borsozzuk. A paprikát felszeleteljük, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Keverőtálban összekeverjük a lisztet és a juhtúrót, hozzáadunk egy csipet sót, két tojássárgáját, és tésztát gyúrun belőle. Közepesen kemény, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVan egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: Könnyű