- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 ev étolaj
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe beleöntjük a megkelt élesztőt, a sót, olajat és tésztát készítünk belőle. Kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kisütjük.
kelesztés kb: 90 perc
1. Tedd fel forrni a vizet a tésztának, literenként 10 g sóval. NE tegyél bele olajat. Mondom, ne! 2. Amíg melegszik a víz, vágd csíkokra a szalonnát. Nem kell sok, és jórészt az...
Elkészítési idő: 20 percA tészta hozzávalóit egyben öszegyúrod,csinálsz egy kelt tésztát. A húst megcsinalod pörköltnek,hozárakod a kukoricát és egybe főzöd. Ha megkelt tésztát 2 veszed az egyik felét ol...
Elkészítési idő: 1.5 ora