Családireceptkönyv.hu

Sajttal és sonkával töltött kifli GM


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


32 dkg liszt (13 dkg Schar Mix B, 13 dkg Schar Mix it, 6 dkg Beiker)
5 g só
5 g cukor
10 g útifűmaghéj
2,5 dkg friss élesztő v. 1 cs szárított
4 ek. kókuszzsír
300 ml langyos víz

Elkészítés:


A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük hozzá adom a kókuszzsírt és a kéz meleg vizet a robotgép dagasztó karjával kb. 5 percig keverjük, kilisztezett szilikon lapra borítjuk és 45 centis körré nyújtjuk.
A tetejét megkenjük kókuszzsírral, derelyevágóval 8 körcikkre vágjuk, sonkát és sajtot teszünk rá és lassan feltekerjük őket.
Kicsit meghajlítva tepsibe helyezzük lekenjük a tetejüket kókuszzsírral
1,5 órát szobahőmérsékleten kelesztjük
Ismét lekenjük, de most langyos tej és tojás keverékével 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük légkeverésre.
35 perc alatt készre sül, 15 perccel a vége előtt reszelt sajtot szórunk a tetejére

Trükkök, tippek, praktikák:


Szép színe lesz és nagyon finom puha belseje, ha sütés közben 10 percenként langyos tejjel átkenjük. Emellett érdemes egy csészében vizet tenni a sütő aljába, hogy gőzben süljön.

Sajttal és sonkával töltött kifli GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Melinda
Ludo testo
Ludo testo

U mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsi
Húsos palacsinta rántva gombamártással
Húsos palacsinta rántva gombamártással

Elkészítése: Megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát szeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A töltelékhez: Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Lasagne alla bolognese (Lajos Mari)
Lasagne alla bolognese (Lajos Mari)

1. A húsraguhoz a hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk, valamennyit finomra aprítjuk (aprítógépben pillanatok műve). A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Aszaltszilvás rántott palacsinta
Aszaltszilvás rántott palacsinta

1. A szilvát apróra vágjuk, a fahéjjal fűszerezzük, a palacsintákba töltjük. A palacsinta mindkét oldaláról egy ujjnyit befelé hajtunk, majd mindet fölgöngyöljük. 2. Egyenként a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk