a gnocchihoz
•15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt
•15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
•50 dkg túró
•2 tojás
•5 dkg puha vaj
•1 kk. szódabikarbóna
a padlizsán raguhoz
•60 dkg padlizsán 2 cm-es darabokra vágva
•2 doboz (80 dkg) hámozott paradicsomkonzerv
•15 dkg vöröshagyma apróra vágva
•4 buci gerezd fokhagyma apróra vágva
•2 ek. olívaolaj
•2 tk. só
•1/2 dl víz
•1/2-1/2 tk. szárított oregánó, bazsalikom, kakukkfű
•3 babérlevél
•A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét.
•Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és amint érezzük a fokhagyma illatát, beleforgatjuk a padlizsánt.
•Kicsit megpirítjuk a padlizsánt, hozzákeverjük az összevagdosott hámozott paradicsomot, a babérleveleket, és kb. 15 perc alatt megpároljuk. Ha szükséges, aláöntünk ½ dl vizet.
•Fűszerezzük az oregánóval, a bazsalikommal, a kakukkfűvel, és még 5 percig főzzük, hogy jobban összeérjenek az ízek, majd kivesszük a babérleveleket.
•Amíg párolódik a padlizsán, felteszünk egy nagy lábas vizet forrni, és összeállítjuk a gnocchit
•A gnocchihoz elvegyítjük a liszteket a szódabikarbónával, összekeverjük a túrót, a tojást és a vajat, majd belegyúrjuk a lisztes keveréket.
•10 részre osztjuk a tésztát, és lisztezett deszkán 10 db 20 cm-es rudat formázunk belőle. Egy éles késsel minden tésztarudat 2-2 cm-es darabra vágunk, és egy villa segítségével picit lenyomjuk a tetejét.
•A sós, lobogva forró vízben 5 adagban kifőzzük. Ha feljöttek a gnocchik a víz felszínére, maximum 1-1,5 percig kell főzni. A következő adagnál várjuk meg, míg újra forró lesz a víz.
•Ha megfőtt mind, egy kis olívaolajjal keverjük át, hogy ne ragadjanak össze, és tálaljuk a szósszal.
1 db gnocchiban 2,1 g szénhidrát van, 10 dkg szószban pedig 5,73 g.
Elkészítési idő: 60 perc
4 főre, laktató
nagyon finom a gnocchi, lehet fűszerezni a tésztát is. Bármilyen raguval, akár rakottan is el tudom képzelni.
A kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós, lobogó vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlvaszd ki a spenótot, majd a hozzávalókat hidegen keverd össze, és alacsony tűzön óvatosan melegítsd fel. Ha nem mirelit spenótból készíted, akkor vágd csíkokra a leveleket, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt fél dl tejben felfuttatom egy csipet cukorral. A lisztet a sóval egy tálban elkeverem, hozzáadom a kefirt, a 3 felvert tojást, majd a felfuttatott élesztőt, és jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű