10 dkg szezámmagliszt
10 dkg gesztenyeliszt
1 tk. szódabikarbóna
3 tojás
1 dl olvasztott kacsa/libazsír
1 dl víz
10 dkg házi szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
só
1 kk. szárított borsikafű
1 kk. csilipehely
A tojásokat elkezdjük felverni és közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd pedig az olvasztott zsírt is. Ezután az egymással elkevert liszteket és szódabikarbónát folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Végül egy sima, kenhető masszát fogunk kapni, amit egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsiben ujjnyi vékonyra szétterítünk. Ezután megszórjuk a felkockázott szalonnával, a hagymakarikákkal, a csilipehellyel és a borsikafűvel,majd eloszlatjuk rajta a zúzott fokhagymát is.
A sóval óvatosan bánjunk, a szalonna sósságával mindenképpen számoljunk!
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Pizzaszeletelővel vágjuk fel és még melegen fogyasszuk!Hmmm...
ISTENI, jobb, mint a hagyományos! ;)
Tipp: Használhatunk lilahagymát vagy kolbászt is, megszórhatjuk még majorannával, köménnyel vagy egy kis sáfránnyal!
A hagymát kockára vágva a zsíron világosra pirítjuk, hozzátesszük a pirospaprikát, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sóval, borssal ízesítjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1.A tészta hozzávalóit egy edénybe öntözzük, és akár kézzel, akár robotgép dagasztókarjával összegyúrjuk. 2. Nyújtsuk ki és daraboljuk a tésztát (– nálunk most már hagyományosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy csomag spagettit összetörtem majd sós vízben kifőztem.... sárga paprikát és a közepes paradicsomot egy nagy fej hagymát megpucoltam majd apró darabokra vágtam....hamburgerhús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű