10 dkg szezámmagliszt
10 dkg gesztenyeliszt
1 tk. szódabikarbóna
3 tojás
1 dl olvasztott kacsa/libazsír
1 dl víz
10 dkg házi szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
só
1 kk. szárított borsikafű
1 kk. csilipehely
A tojásokat elkezdjük felverni és közben lassan hozzáadjuk a vizet, majd pedig az olvasztott zsírt is. Ezután az egymással elkevert liszteket és szódabikarbónát folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Végül egy sima, kenhető masszát fogunk kapni, amit egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsiben ujjnyi vékonyra szétterítünk. Ezután megszórjuk a felkockázott szalonnával, a hagymakarikákkal, a csilipehellyel és a borsikafűvel,majd eloszlatjuk rajta a zúzott fokhagymát is.
A sóval óvatosan bánjunk, a szalonna sósságával mindenképpen számoljunk!
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Pizzaszeletelővel vágjuk fel és még melegen fogyasszuk!Hmmm...
ISTENI, jobb, mint a hagyományos! ;)
Tipp: Használhatunk lilahagymát vagy kolbászt is, megszórhatjuk még majorannával, köménnyel vagy egy kis sáfránnyal!
A tésztát sós vízben kifőzzük. Miközben fő a tészta, addig felolvasztjuk a teavajat egy kis tálkában, majd beletesszük a 2 db leveskockát, ízlés szerint a petrezselymet, és jól el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, amenny...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 - A tejet felmelegítjük. 2 - A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. 3 - A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű