Családireceptkönyv.hu

Vargabéles


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


½ kg csusza tészta vagy széles metélt
½ kg tehéntúró
5 db tojás
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
5 dkg rumba áztatott mazsola (elhagyható)
2 csomag réteslap
5 dkg vaj
olaj

Elkészítés:


A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A túrót összekeverjük tojás sárgákkal, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a rumba áztatott mazsolát, belekeverjük a kifőtt tésztát, az olvasztott vajat és a legvégén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből készült habot.

A két csomag réteslapot kibontjuk és szétterítjük. Egy tepsit kiolajozunk, és szétterítjük benne az egyik csomag réteslapot, úgy, hogy a réteslap befedje a tepsi alját, a szélei pedig túllóghatnak a tepsi szélein. Ezután a tepsibe egyenletesen elterítjük a túrós tölteléket, a réteslap széleit pedig jobbról, balról ráhajtjuk a töltelékre, és rátesszük a második csomag, széthajtogatott réteslapot is úgy, hogy a tetejét teljesen befedje. Ezután kicsit átkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben arany barnára sütjük. Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral

Vargabéles

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós kuglóf vagy kalács
Kakaós kuglóf vagy kalács

Elkészítés: A tejet felmelegítjük, elkeverjük benne az édesítőszert, a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Keverőtálba tesszük a lisztet, olajat, sót, a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos batyu
Húsos batyu

A szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos lángos
Joghurtos lángos

Az összes hozzávalót egy kelesztőtálban összekeverjük. Egy nejlonzacskó belsejét kikenjük étolajjal (akkora legyen amibe az egész tészta belefér kényelmesen.). Beletesszük az össze...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk