Hozzávalók 35-40 kisebb fánkhoz
50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
50 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej
5 dkg friss élesztő
1 evőkanál só
A sütéshez
bő olaj
Meghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és krumplitörővel pépesre törjük, langyosra hűtjük.
Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatjuk. A krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a tojást és hozzáöntjük a megkelt élesztőt.
Lágy tésztát gyúrunk belőle (ne ijedjünk meg, ha kicsit ragad, így lesz könnyű állagú a fánk), amit lefedve langyos helyen egy órát kelesztünk.
Lisztezett munkafelületen kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk. Kisebb, 6-7 cm átmérőjű, szaggatóval fánkokat szúrunk ki, amit letakarva még fél órát kelesztünk.
Felforrósítjuk az olajat, hüvelykujjunkkal benyomjuk a fánkok közepét, és óvatosan az olajba csúsztatjuk őket úgy, hogy a lyukas oldaluk legyen alul. Ha az egyik oldala szép pirosra sül, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy lecsurogjon a felesleges olaj.
Hó végére kifejezetten jó. Fokhagymás tejfülbe lehet tunkolni.
A spagettit szép hosszú szálakban nagy fazék forrásban lévő vízbe teszszük, és félig megfőzzük. (Akkor van félig készen, ha egy szálat kettévágva, a közepén fehér csíkot látunk.) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzá adjuk a joghurtot és alaposan gyúrjuk össze a tésztát, ha nem állna össze a tészta akkor adjunk hozzá vizet. Majd kis időre hűtőbe tess...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát felaprítjuk. A hagymát, a chilit megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát rakd forrásban lévő, bő, sós vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és csepegtesd le. A szószhoz pépesítsd a fokhagymát, és...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű