1 csomag penne
50 dkg darált marhahús
1 nagy hagyma
15 dkg paradicsom (konzerv)
1 dl paradicsomlé
2 teáskanálnyi bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük. A paradicsomokat felszeleteljük és belekeverjük, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és lefedve főzzük pár percig. Mikor a tészta elkészül összekeverjük a raguval és egy hőálló edénybe kanalazzuk, 180 fokon sütjük 15 percen át és már tálalhatjuk is.
Az élesztőt a cukorral, sóval és a vízzel elkeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit meginduljon. Hozzáadjuk a lisztet is, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. A végén egy kevés olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVan egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk. Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű