a tésztához: 30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
Töltelék: 12 dkg reszelt sajt
12 dkg sonka vagy párizsi reszelve
3 evőkanál tejföl 20 %-os
mi tettünk bele hagymát is reszelve.
Lisztet egy tálba tesszük bele a sütőport, sót, majd az olajat és a vizet. Jól összekeverjük és összegyúrjuk. Nekem picivel több olajat kellett tennem bele.
6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk és kinyújtjuk kicsit. Közepére teszünk a töltelékből,a tészta széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, batyuvá formáljuk majd lelapítjuk. Forró serpenyőbe ( Teflonos , nem kell alá olaj, mert a tészta olajos) kb 3-3 percig sütjük az oldalait.
1. A darált mákot összekeverjük a kókusszal, az édesítővel, a tojásokkal, a fahéjjal, kókuszzsírral, citromhéjjal, vaníliával és a vízzel. 2. A banánt villával pépesítjük, és be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk. Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szósz nagyjából annyi idő alatt készül el, míg a tésztát kifőzöm, így a víz felrakásával indítok. A húst fűszerezem, sózom, egy nagy tojással összedolgozom. Eddig előre is elkés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászmorzsával kezdünk. Felszeleteljük a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütjük a karikákat. Ha ez megtörtént, lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot és egy aprítógép seg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű