1 kg liszt
3 kefir
2 tojás
2 evőkanál só
5 dkg élesztő
Elkészítés:
1. Az élesztőt tejben felfuttatjuk (Langyos tej, kis cukor!)
2. A hozzávalókat jól megdagasztjuk és 6 órán át hűtőben kelesztjük. (meleg helyen 1 óra alatt megkel)
3. Kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vastagra és nagyméretű pohárral/bögrével kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarva hagyjuk kelni még egy kicsit.
4. Olajat hevítünk egy nagyméretű, alacsony edényben
5. A megkelt tésztát olajos kézzel körkörösen széthúzkodjuk ügyelve, hogy ne szakadjon el a tészta és a forró olajban hirtelen kisütjük.
1. Fagyasztható a tészta szaggatás után.....mikor kivesszük, hagyjuk lisztes deszkán kiolvadni, mire kiolvad meg is kel.
2. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll
3. A kefir helyettesíthető tejföllel (cream fraiché) is akár (ha valaki nem tud kefirhez jutni)
A tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Ha kézzel csináljuk, férfi munka lesz. Ez az átlagosnál keményebb tészta. 2. Ha jól összeállt, akkor kb 1 órát hagyjuk pihenni. 3. Lehet hag...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Közepessúgóhoz (nem kell majd mind, a maradék adagokban fagyasztható): 2 evőkanál zsír (mindegy milyen) 1/2 fej vöröshagyma 10 dkg natúr paradicsomlé fél teáskanál finomra vágott fris...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a bacont a vajon kiolvasztjuk, hozzátesszük a felaprított zöldségeket, puhára pároljuk, majd beletesszük az apróra vágott sonkát. Öt perc után hozzákeverjük a mascarpon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű