- 120 g túró
- 1 db M-es tojás
- 35 g Szafi ch csökkentő liszt
- 10 g zabpehelyliszt
- beforgatáshoz: dió+eritrit
A túrót tálba mértem, hozzátettem a tojást és összetörtem vele. Beletettem a sót és édesítőt, majd a liszteket. Az elején egy villával kevergettem, de ahogy a folyadékot felszívták a rostok, gyúrható lett. Vizet forraltam, addig még pihent a tészta. Mivel ez elég kis adag, a gombócból diónyi gömböket téptem és a tenyeremben hosszúkásra formáztam. Inkább nyomogattam össze, mint sodortam (sodrás során pici morzsák váltak le belőle), jól formázható volt a tészta.
Forrásban lévő vízbe dobtam, mikor feljöttek még 2 percig főztem és eritrittel darált dióba forgattam.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben, kifőzöm. A hagymát nagyobb darabokra vágom, majd olajon megpirítom. A felszeletelt gombát hozzáadom, majd hagyom hogy elfője a levét. Ezután beleaprítom a fok...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűTedd fel a tésztát főni. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, és amikor leszűröd, tegyél félre egy keveset a főzővizéből. (Ez egy olasz trükk a még ízesebb, még sűrűbb szószokhoz – lásd...
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: Könnyű