A nokedli tésztához
200 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
120 ml víz
2 csipet só
A főzéshez
víz
só
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
Kevés zsírt, vagy olajat teszek rá és összekavarom, hogy ne ragadjanak össze.
Lecsöpögtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel.
Tészta Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk Átszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sót és a borsot. Beleöntjük az élesztős tejet, vizet, és az olajjal összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és egy csipet cukorral hagyjuk felfutni. A margarint, a sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt és a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A lisztet, sót , vizet, élesztőt összedagasztjuk. Hozzágyúrjuk a borsot, sajtot olivaolajat, az apróra vágott paradicsomot, sonkát chillit és a rozmaringot. Kb 30 peecig pihentet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz