A nokedli tésztához
200 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
120 ml víz
2 csipet só
A főzéshez
víz
só
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
Kevés zsírt, vagy olajat teszek rá és összekavarom, hogy ne ragadjanak össze.
Lecsöpögtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, a zellert vékonyan felkarikázzuk, fokhagymát megroppantjuk a kés lapjával és finomra vágjuk. Olajon a ha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlinken
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk. Majd a forró olajon enyhén megpároljuk fehéredésig. Eközben a leveskockát feloldjuk a vízben. Ha a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a sűrít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű