500g darált hús
olaj
2-3 dl paradicsomszósz
só
bors
oregánó
fokhagyma
víz
keményítő
Egy lábasban olajat melegítünk (épp ellepje az alját). A darált húst ráborítjuk. Kevergetjük, pirítjuk, amíg nem fehéredik ki. Paradicsomszószt öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, oregánózzuk. Öntünk hozzá vizet. Beleszelünk egy gerezd fokhagymát. Egy kevés keményítőt vízben áztatva hozzákeverünk.
A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűSós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, lecsepegtetjük. Pár csepp olajjal kikenjük a cseréptálat, lereszeljük a sajt 3/4-ét. A tésztát a tálba borítjuk, a tejföl-sajt keverékét p...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KönnyűA gondosan megtisztított spenótot tegyük tűzálló tálba. Lefedve toljuk a 190 fokos sütőbe, és kissé fonnyasszuk meg néhány perc alatt. Azután szedjük ki a leveleket a tálból, kony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát kockákra vágjuk és egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát is és sózzuk-borsozzuk. A tejszínbe keverjük a reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű