500 g liszt
½ tk cukor
1 tk só
1 tojás
½ kocka friss élesztő
150 ml langyos víz
Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, és henger alakúra formázzuk.
Egy nagy lábasban sós vizet felfőzünk, a knédliket beletesszük, és közben megforgatva kb. 20-25 percig főzzük.
A kész knédliket a vízből kiemeljük, cérnával szeletekre vágjuk.
A kész knédliszeleteket lefagyaszthatjuk, majd gőzfürdőben felmelegítjük.
A vizet apránként adagoljuk hozzá. Kb.3-4 perc alatt megfő.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet felforralom, majd ízesítetem sóval. 2. Belekeverem a kukoricadarát és megfőzőm kis lángon. 3. Pár perc főzés után besűrűsödik és már nehéz keverni. Na akkor jó. 4, T...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomos tonhalas tészta egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel. Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzési idő nagy részében nem kell vele fogl...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz