500 g liszt
½ tk cukor
1 tk só
1 tojás
½ kocka friss élesztő
150 ml langyos víz
Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, és henger alakúra formázzuk.
Egy nagy lábasban sós vizet felfőzünk, a knédliket beletesszük, és közben megforgatva kb. 20-25 percig főzzük.
A kész knédliket a vízből kiemeljük, cérnával szeletekre vágjuk.
A kész knédliszeleteket lefagyaszthatjuk, majd gőzfürdőben felmelegítjük.
A csirkemelleket csíkokra vágjuk, kevés olajon kezdjük sütni, sóval, borssal, tetszőleges fűszerrel ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedve, készre sütjük. Egy mélyebb serpenyőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült hagymából 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, aztán a többit finomra őröljük egy kávédarálóban. A nokedlitésztához az őrölt hagymát összekeverjük egy tálban a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. 2 A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet,...
Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű