Hozzávalók (140 gramm konyhakész tésztához):
120 g kókusztej
1 tojás (65 g kókusztejjel helyettesíthető)
3 gramm só
25 g darált útifűmaghéj (a visszajelzések alapján darálatlan útifűmaghéjjal is működik a recept)
Elkészítés:
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk.
A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük a szilikonos zsírpapírra.
Előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.
A kisült tésztát lehúzzuk a zsírpapírról, feltekerjük mint a palacsintát, csíkokra vágjuk és szétszedjük.
A kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni.A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és hűlni hagyjuk. 2. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy nagy fém tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáreszeljük az előzetesen pár percig mélyhűtőbe tett vajat, majd kézzel teljesen elmorzsolgatjuk benne. Mi a Tefa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a pörcöket félretesszük. 2 kanál olajon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az összetört fokhagymát, a sűrítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű