1 kg alma
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, de nem öntjük ki, félretesszük. A reszelt almát, a lisztet, a sütőport, a fahéjt és a tojásokat összekeverjük. Az almaléből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. Lágy tésztát kell kapnunk, ami kanállal szaggatható. Jól összekavarjuk, majd forró olajba kanállal beleszaggatjuk és minden oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot és porcukorral megszórva kínáljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, a zellert vékonyan felkarikázzuk, fokhagymát megroppantjuk a kés lapjával és finomra vágjuk. Olajon a ha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A lisztet egy nagy fém tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáreszeljük az előzetesen pár percig mélyhűtőbe tett vajat, majd kézzel teljesen elmorzsolgatjuk benne. Mi a Tefa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót egy kisebb tálban villával összetörjük. 2. Összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojásokkal és a tejföllel. 3. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. Én ezt nagyon e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánt felkarikázzuk, a krumplit meghámozzuk és lereszeljük. 2. A raguhoz kockázzuk apróra a hagymákat, egyéb zöldségeket. 3. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű