3 dl tej
csipet só
60 gramm búzadara
4-5 ek cukor
2 ek olaj
4-5 ek zsemlemorzsa
tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.
Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.
A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják!
A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű! ;-)
Fazékban felteszek forrni 3 l vizet. A túrót áttöröm. 1 pohár tejfölt elkeverek 2 tojással, 5 dkg porcukorral és 1 csipet sóval. A lisztet elmorzsolom 10 dkg margarinnal, majd ös...
Elkészítési idő: 75 percAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztőből és a tejből készítsünk egy kelt tésztát. Kelesszük kétszere...
Elkészítési idő: 1 óraMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd...
Elkészítési idő: