8 dkg fehér liszt
2 dkg tökmagliszt
csipetnyi só
1 tojás
1 kanál víz
8 dkg fehér lisztet ír,én ezt fél-fél arányban tönköly ill. alakorliszttel helyettesítettem (kisebb gluténtartalom). 2 dkg tökmagliszt. A lisztekbe pici sót teszünk és egy tojással bekeverjük.Amikor már összeáll a tészta,egy kanál vizet adunk hozza.A meggyúrt tésztát pihentetjük 15 percig aztán kisodorjuk ....szélesmetélt,masni stb vágás után már csak kifőzzük.
A brokkolit - ha nem fagyasztott - nagyobb darabokra szétszedem, és enyhén sós vízben puhára főzöm. Közben a tésztát is kifőzöm enyhén sós vízben, a tészta főzővízéhez hozzáadok eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyors vendégváró. Természetesen finomabb saját készítésű leveles tésztából. De ha nincs elég idő, remek a bolti változatból is. Kicsit a fornettis burekasra hajaz az íze. A gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTiszta felületen halmozzuk fel a sóval és a búzadarával elkevert lisztet, és a közepére egy 15-20 centiméteres mélyedést csinálunk. Az élesztőt és a cukrot a langyos vízbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főni. A főzővizébe kevés ételízesítőt és oregánót teszünk. 2 evőkanál olívaolajon kiengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit. Mikor már serceg, felöntjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű