8 dkg fehér liszt
2 dkg tökmagliszt
csipetnyi só
1 tojás
1 kanál víz
8 dkg fehér lisztet ír,én ezt fél-fél arányban tönköly ill. alakorliszttel helyettesítettem (kisebb gluténtartalom). 2 dkg tökmagliszt. A lisztekbe pici sót teszünk és egy tojással bekeverjük.Amikor már összeáll a tészta,egy kanál vizet adunk hozza.A meggyúrt tésztát pihentetjük 15 percig aztán kisodorjuk ....szélesmetélt,masni stb vágás után már csak kifőzzük.
Az aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom, majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felcsíkoztam a spenótleveleket). Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kockára vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal. Hozzáadjuk a sajt felét is. Az ola...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű