Tészta:
1 kg liszt
2 dl olaj
fél liter tej
7 és fél dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
15 dkg Ráma a felsodráshoz
1 tojás a kiflik megkenéséhez
Pizzakrém:
1 tubus krémsajt
fél tubus pizzakrém
A hozzávalókból tésztát készítünk, és kb. 1 óráig kelesztjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. A köröket sugár alakban, mint a pizzát, elvágjuk. Ebbe mehet a bekevert pizzás krém. Minden szeletre 1-1 mogyorónyi vajat is teszünk, ettől lesz jó puha a tészta. (Ha a pizzakrémet kihagyjuk sima sós kifliket kapunk, amit szezámmaggal is megszórhatunk.) A kör külső széle felől elkezdve feltekerjük a kifliket.Tepsibe fektetjük, a tetejét felvert tojással lekenjük.
15-20 perc alatt kisül.
Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos p...
Elkészítési idő: 1,5- tésztáivá dagasztani, a tál oldalához verni, amíg hólyagot vet. 6 cipót készíteni, olajjal bekenni, olajozott deszkára tenni és meleg lábossal letakarni (vagy nylonzacskóba...
Elkészítési idő:Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd...
Elkészítési idő: