6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj
1 dl víz
125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt
6 tojás
3/4 teáskanál só
1 1/2 teáskanál sütőpor
1 dl olívaolaj
0,5 dl kókuszolaj
2 dl víz
Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet.
Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömé felszívja és kocsonyás állagú lesz.Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe.Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész.Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom!
Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérkére jön ki.
A tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt fogkeményre főzzük. A főzőléből félreteszünk 1/2 dl-t. A mártáshoz 2 ek olajat felhevítünk. Rádobjuk a finomra vágott fokhagyma f...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz olajat a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel együtt egy teflon serpenyőben pirítjuk 1-2 percig, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Együtt pirítjuk még 1-2 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszthez hozzáadjuk az olajat, sót és a tejben cukorral felfuttatott élesztőt. Ha kell, még lisztet adunk hozzá, lágy tésztát dagasztunk, fél órát kelesztjük. Ha megkelt a tészt...
Elkészítési idő: 40 p Nehézség: Könnyű