80 dkg darált sertéshús
50 dkg barna csiperke gomba
50 dkg kagyló tészta
2 fej vöröshagyma
1/2 kaliforniai paprika
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
3 tojássárga
3 ek kukorica (konzerv)
10 dkg rszelt sajt
só, bors, oregánó vegeta
2 dl tejföl
2 dl tejföl 2 kk pirospaprikával elkeverve
Kikészítjük a hozzávalókat.
A tésztát megfőzzük, hűlni hagyjuk, az egyik adag tejfölbe bekeverünk 2 kk pirospaprikát.
A hagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát felvágjuk és zsíron megfuttatjuk, majd felvágjuk és hozzáadjuk a gombát, és azzal együtt tovább pirítjuk.
A paradicsomot apróra felkockázzuk.
Egy tepsit kikenünk zsírral és megszórjuk morzsával.
A sütőt 170°-ra bekapcsoljuk
A megfőtt tésztát és a darált húst alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sima tejfölt, a zsírban megfuttatott hagymás-paprikás gombát, 3 ek kukoricát, paradicsomot, 3 tojássárgát és a reeszelt sajtot. Megszótjuk oreganóval sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adunk hozzá kevés vegetát és alaposan összekeverjük az anyagokat. Megkóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítjük.
Egyenletesen belesimítjuk az előkészített tepsibe, és a tetejére kenjük a paprikás tejfölt.
170°-ra előmelegített sütőben légkeveréssel 1 órát sütjük.
A tálalással várunk egy kicsit, mert csak akkor tudjuk szépen adagolni, ha már kihűlt.
Savanyúsággal és kukoricával tálaljuk.
1.A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. 2. Megfőzzük a tésztát. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 2. A forró tésztát lábasba öntjük, apró vajdarabkákat teszünk rá, majd rászórjuk a reszelt sajt felét. 3. Nem keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük forrásban lévő sós vízben a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Ezután leszűrjük, majd lecsepegtetjük. A csirkemellet megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű