500 g liszt
40 g élesztő
1 csipet cukor
1 csipet só
1/4 liter víz
5 e.k. olaj
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
Ha duplájára kelt, kinyújtjuk, úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk.
ELőmelegített sütőben megsütjük.
Szitáld tálba a lisztet, keverd el benne a sót, a cukrot, öntsd hozzá a langyos vízben feloldott élesztőt és az olajat. Alaposan gyúrd, dagaszd a tésztát legalább 15 percig vagy ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat lereszeljük. A vöröshagymát olivaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, ezt is lepirítjuk. Hozzáadjuk a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amibe teszünk egy picike cukrot. ( cukor helyett egy Pöttyit, vagy egy loccsantás update folyékony édesítőszert) A liszteket összekev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű