2dl langyos tej
60 dkg liszt
45 g olaj
100 g joghurt
1 db tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
A kenéshez:
1 db tojás
szezámmag
Mindent bepakolok a gépbe és a dagasztóprogram elvégzi a munkát.
Ha kész langyos helyen a duplájára kelesztem.
Majd a szilikonlapon kissé átgyúrom.
Letakarva pihen 5 percet.
Majd 9 db 120 g -os darabra osztom.
Majd a tenyeremben igazgatva zsemlét formázok belőle.
Ha mind kész sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket.
Letakarva pihen 15 percet.
Lekenem tojássárgával megszórom szezámmaggal és az előmelegített 180 C fokos sütőben.20-25 perc alatt kész.
1. Első lépésben felrakjuk főzni a farfalle tésztát. 9-10 perc alatt készre fő 2. Az olíva olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén megfuttatjuk fél percig a fokhagymát. 3. Ho...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűCsíkozzuk fel a húst, és szeleteljük fel a gombát. Vágjuk kockákra a hagymát és a paradicsomot. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát és a húst. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cérnametéltet enyhén sós vízbe puhára főzni, majd leszűrni és forrón összekeverni az olvasztott vajjal. Ezután teljesen kihűteni. A túrót egy tálba tenni, majd villával ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt,élesztő,cukor összekeverni,bele só,tej,vaj összedolgozni,dagasztani.Tálat olajozni,bele tészta 45-60 perc kelesztés.Kicsit átgyúrni.Vékonyra nyújtani /kör,tégla/,szaggatni, t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű