60dkg liszt ,5dkg élesztő,4dl tej 6dkg lágy vaj ,3tojás sárgája 1 citrom reszelt héja 1mk só...
..A lisztet az élesztővel elmorzsolom ebbe bele teszem a hozzá valókat a tejet meg adagolva kelt tésztát dagasztok ,meleg helyen 30perc alatt duplájára kelesztem, sütéshez olajat használok .Jó étvágyat hozzá.
A tésztát sós vízben készre főzzük, összekeverjük a bolognai alappal majd félre tesszük. A zöldségeket gőz fölött sóval, borssal ízesítve puhára pároljuk. a húst csíkokra vágjuk....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy tálba beletesszük az izlésünknek megfelelöen földarbolt összes hozzávalót. Az étkezési keményitött összekeverjük a tejszinnel és az megadott folyadékokat összekeverjük és ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük az olívaolajat egy nagy, nehéz fenekű edényben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprika pehelyét. Főzzük, gyakran keverve, amíg a fokhagyma aranyszínű...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz